DISTRIBUIȚI
BBC.com

Preşedintele francez Emmanuel Macron a propus vineri să se înfiinţeze o ”înaltă autoritate a vieţii publice” în cadrul Uniunii Europene, după ce candidata sa în viitoarea Comisie Europeană (CE) a lui Ursula von der Leyen Sylvie Goulard a fost respinsă de către membrii Parlamentului European (PE), relatează AFP, potrivit news.ro .

Şeful statului francez a denunţat, la finalul summitului european de la bruxelles, drept o ”disfuncţionalitate” şi o ”criză politică” decizia PE de a respinge candidatura lui Sylvie Goulard.


Citește și : Ken Loach: Brexitul distrage atenția oamenilor de la problemele reale

”Dacă politizăm acest proces îl vom distruge”, a apreciat Macron.

Pe de altă parte, el şi-a exprimat dorinţa, la finalul Consiliului European care a validat un nou acord al Brexitului, ca data ieşirii Regatului Unit din UE – prevăzută la 31 octombrie – să fie respectată.

”Doresc ca noi să putem respecta termenle pe care le-am dat şi ca data de 31 octombrie să fie respectată”, a declarat Macron în această conferinţă de presă.

”Eu nu fac politică ficţiune, nu mă voi pune în situaţia în care Parlamentul britanic ar vota una ori alta (sâmbătă), dar nu cred că o nouă amânare trebuie să fie acordată. Trebuie să terminăm aceste negocieri, să trecem la negocieri cu privire la relaţia viitoare şi să putem termina”, a subliniat el.

Citește și : Protestatarii din Barcelona AU BLOCAT accesul în Sagrada Familia