DISTRIBUIȚI
Daily Express

Preşedintele francez Emmanuel Macron se va întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin, duminică, în marja finalei Cupei Mondiale de Fotbal, a anunţat miercuri Palatul Elysee, relatează AFP, potrivit agerpres.

Întâlnirea a fost stabilită marţi seara, în cadrul unei scurte convorbiri telefonice între cei doi lideri la încheierea semifinalei Franţa-Belgia (1-0), la care a asistat Macron la Sankt Petersburg.


Citește și : Un elicopter militar francez s-a prăbuşit în Coasta de Fildeș

Detaliile întâlnirii de duminică nu au fost încă stabilite, îndeosebi pentru a hotărî dacă ea va avea loc la Kremlin sau la stadion, Putin fiind aşteptat la finală.

Întâlnirea Macron-Putin va avea loc în ajunul unei întâlniri între preşedintele rus şi omologul său american, Donald Trump, la Helsinki, care va fi un prim summit bilateral istoric.

Citește și : Bulgaria: Optsprezece cetăţeni străini, condamnaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei cu România

Macron ar urma să se întâlnească cu Trump miercuri după-amiază, în marja summitului NATO, care a început la mijlocul zilei la Bruxelles.