DISTRIBUIȚI
Russian President Vladimir Putin (R) and French President Emmanuel Macron (L) wave upon their arrival at the Versailles Palace, near Paris, on May 29, 2017, ahead of their meeting. French President Emmanuel Macron hosts Russian counterpart Vladimir Putin in their first meeting since he came to office with differences on Ukraine and Syria clearly visible. / AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN (Photo credit should read STEPHANE DE SAKUTIN/AFP/Getty Images)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat, sâmbătă, că îl va primi pe omologul său rus Vladimir Putin la reşedinţa sa de vară de la Brégançon (sud-est) pe data de 19 august, cu câteva zile înainte de summitul G7 de la Biarritz (sud-vestul Franţei), potrivit AFP, scrie agerpres.

La finalul lunii iunie, Macron declara în Japonia, după o lungă întrevedere cu Vladimir Putin, că va avea ”în următoarele săptămâni o întâlnire bilaterală cu preşedintele” rus.


Citește și : Garda de Coastă a SUA a capturat 13 tone de cocaină în mai multe operaţiuni navale

”Consider că, în cadrul preşedinţiei G7, este indispensabil să putem lua această iniţiativă cu Rusia pentru a explora toate formele de cooperare asupra marilor teme de destabilizare sau de conflict, fără naivitate, dar fără ca uşa să fie închisă”, a explicat Emmanuel Macron.

Aflat în a treia zi de vacanţă la Brégançon, şeful statului francez a făcut sâmbătă o deplasare de câteva ore în Tunisia, pentru a asista la funeraliile preşedintelui Béji Caid Essebsi.

În perioada 24-26 august, Franţa va găzdui, la Biarritz, summitul G7 (G8 înainte de excluderea Rusiei).

Citește și : Cel puţin zece militari pakistanezi, ucişi în atacuri teroriste