DISTRIBUIȚI
Daily Express

Emmanuel Macron, care nu a exclus „din principiu” livrarea de avioane de lupt Ucrainei, îl va primi marţi la Palatul Elysée pe ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov, a anunţat preşedinţia franceză într-un comunicat, relatează AFP, potrivit agerpres.

El se va întâlni de asemenea cu preşedintele Radei, parlamentul Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, care urmează să susţină un discurs în Adunarea Naţională la ora locală 15:00, apoi miercuri în faţa senatorilor.


Citește și : Crucea Roșie: Toate țările au rămas ‘periculos de nepregătite’ pentru următoarea pandemie

Emmanuel Macron îl va primi pe Oleksii Reznikov „la sfârşitul după-amiezii”, în jurul orei 18:30, a precizat anturajul şefului statului.

Scopul acestei întâlniri este de „a reitera întreaga sa susţinere faţă de Ucraina în lupta sa împotriva invaziei ruse şi a reaminti disponibilitatea Franţei de a răspunde nevoilor forţelor armate ucrainene”, a precizat comunicatul.

Ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu, urmează de asemenea să se întâlnească în cursul zilei cu omologul său ucrainean.

Citește și : Crucea Roșie: Toate țările au rămas ‘periculos de nepregătite’ pentru următoarea pandemie

Întrebat luni, la Haga, privind o eventuală livrare de avioane de luptă Kievului, Emmanuel Macron a spus că există „criterii” înainte de orice decizie: o „cerere formulată” de Ucraina, ca aceasta „să nu ducă la escaladare” şi ca „să nu slăbească capacitatea armatei franceze de a-şi proteja propriul teritoriu”.

Parisul a pus aceleaşi condiţii pentru o eventuală trimitere de tancuri Leclerc, notează AFP.