DISTRIBUIȚI
Time Magazine

„Furia” aşa-numitelor „veste galbene” a arătat că „nu suntem resemnaţi”, a declarat luni seară Emmanuel Macron în discursul său de Anul Nou, relatează AFP, potrivit agerpres.

Şeful statului francez a apreciat că „rezultatele” reformelor începute la debutul mandatului „nu pot fi imediate şi nerăbdarea pe care o împărtăşesc nu ar justifica nicio renunţare”.


Citește și : Turiştii vor plăti o taxă pentru a intra în Veneţia

Fără a face referire la „vestele galbene”, Macron a evocat în alocuţiunea sa „mari diviziuni şi o furie care vine de departe: furie împotriva nedreptăţilor, a cursului unei mondializări uneori de neînţeles, a unui sistem administrativ devenit prea complex şi căruia îi lipseşte bunăvoinţa, furie şi împotriva schimbărilor profunde care ridică întrebări privind identitatea şi sensul societăţii noastre”.

„Această furie a spus un lucru, după părerea mea, oricare ar fi fost excesele şi abuzurile sale: nu suntem resemnaţi. Ţara noastră vrea să construiască un viitor mai bun, având la bază capacitatea noastră de a inventa noi moduri de acţiune şi de a fi împreună. Asta este în ochii mei lecţia lui 2018”, a mai spus Emmanuel Macron.

Citește și : Ameninţare cu bombă pe aeroportul Schiphol din Amsterdam; un bărbat a fost arestat