DISTRIBUIȚI
Daily Express

Europa trebuie să acţioneze mai eficient şi mai rapid în obţinerea vaccinurilor împotriva COVID-19 pentru populaţia sa, a declarat luni preşedintele Emmanuel Macron, care l-a primit în vizită la Paris pe omologul său sârb Aleksandar Vucic, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Suntem într-o cursă contra timp în privinţa virusului”, a spus Macron, adăugând că opiniile sale asupra acestei chestiuni sunt împărtăşite şi de cancelarul german Angela Merkel şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen.


Citeşte şi: LOVITURĂ de STAT în Myanmar! Şefa guvernului a fost ARESTATĂ de armată

„Noi, europenii, trebuie să film mai eficienţi în această chestiune. Ştiu că aceasta este şi intenţia cancelarului Merkel şi a preşedintei Von Der Leyen. Vom continua în următoarele săptămâni şi luni să accelerăm lucrurile”, a declarat şeful statului francez.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a purtat duminică discuţii strategice cu directorii executivi a şapte companii farmaceutice cu care UE a încheiat contracte pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19, în contextul în care UE se confruntă cu presiuni mari în privinţa strategiei sale de vaccinare a populaţiei.

Citeşte şi: UE deplânge arestarea a peste 5000 de protestatari în Rusia

‘Pandemia a evidenţiat factorul limitativ al capacităţilor de producţie. Este esenţial să abordăm aceste provocări’, a declarat şefa CE, citată într-un comunicat dat publicităţii după încheierea videoconferinţei.