DISTRIBUIȚI
Yahoo News

Președintele francez Emmanuel Macron a condamnat duminică Iranul pentru încălcarea prevederilor Acordului Nuclear semnat în 2015 prin decizia de a crește concentrația uraniului îmbogățit, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Emmanuel Macron a reiterat termenul limită de 15 iulie pentru reluarea dialogului cu omologul său iranian Hassan Rouhani privind Acordul Nuclear.


Citește și : Administrația de la Teheran va crește concentrația uraniului îmbogățit peste limita permisă în Acordul Nuclear

Administrația de la Teheran a anunțat duminică dimineață că va crește concentrația uraniului îmbogățit cu aproape două procente peste limitele permise în Acordul Nuclear semnat în 2015, pentru a produce combustibil pentru centrale nucleare.

Abbas Araqchi, adjunct al ministrului iranian de Externe, a transmis că Administrația de la Teheran va înceta să respecte câte o prevedere a Acordului Nuclear la fiecare 60 de zile, dacă țările semnatare nu iau măsuri pentru protejarea Iranului de sancțiunile impuse de Statele Unite.

Citește și : Cel puţin 14 morţi şi 140 de răniţi în urma unui atentat în provincia afgană Ghazni