DISTRIBUIȚI
RFI

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat vineri că își dorește „clarificări rapide” în legătură cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană în urma demisiei premierului Theresa May, potrivit BBC, potrivit agerpres.

Macron a adăugat că este necesară „menținerea bunei funcționări a Uniunii Europene”, în contextul în care Comisia Europeană a exclus orice modificare a politicii sale în legătură cu Brexit.


La fel ca alți lideri europeni, Macron a ținut să o felicite pe Theresa May pentru „curajul său”.

Citește și : Fostul vicecancelar austriac Strache depune plângere împotriva a trei persoane implicate în scandaul Ibiza-gate

Theresa May a anunţat, vineri dimineaţă, că va demisiona din funcţiile de lider al Partidului Conservator şi de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, în contextul impasului politic generat de Brexit, urmând să rămână la conducerea Guvernului până la desemnarea succesorului său.

„Am făcut tot ce am putut pentru a-i convinge pe parlamentari să susţină Acordul Brexit, dar, din păcate, nu am reuşit acest lucru”, a declarat Theresa May într-un discurs rostit vineri.

„Îmi este clar acum că este în interesul Marii Britanii ca un nou prim-ministru să coordoneze aceste eforturi. Anunţ astăzi că voi demisiona din funcţia de lider al Partidului Conservator pe 7 iunie. Am stabilit cu preşedintele consiliului de conducere al partidului ca procedura pentru desemnarea noului lider al formaţiunii să înceapă săptămâna următoare”, a precizat Theresa May.

Citește și : Livrările Huawei ar putea scădea cu 25% în 2019