DISTRIBUIȚI
news.ro

Preşedintele francez Emmanuel Macron, depistat joi cu COVID-19, prezintă sâmbătă ‘o stare de sănătate stabilă’ în raport cu ziua precedentă, iar rezultatele examenelor clinice şi paraclinice ‘s-au dovedit liniştitoare’, a anunţat Palatul Elysee într-un comunicat, informează AFP, potrivit agerpres.   

Preşedintele, aflat în izolare la reşedinţa oficială La Lanterne de la Versailles, în apropiere de Paris, ‘prezintă în continuare aceleaşi simptome ale maladiei COVID-19 (oboseală, tuse, dureri musculare) care nu îl împiedică cu nimic să-şi îndeplinească atribuţiile’, se arată în acest scurt comunicat purtând semnătura doctorului Jean-Christophe Perrochon, medicul-şef al preşedinţiei.


Citește și : Statele Unite au impus o serie de sancţiuni regimului Maduro

Macron a promis vineri că va da informaţii ‘în fiecare zi despre evoluţia bolii’ sale. ‘Nu există, în mod normal, niciun motiv ca aceasta să evolueze rău, dar fac obiectul unei supravegheri medicale şi vă voi ţine la curent în totală transparenţă’, a spus el într-o înregistrare video de trei minute, filmată cu smartphone-ul său şi postată pe reţele sociale.

În înregistrare, Macron, având fata puţin trasă şi vorbind lent, mai spunea că suferă de ‘oboseală, dureri de cap, tuse seacă’.

El a insistat şi pe faptul că a fost testat pozitiv joi la fel ca ‘18.000 de franţuzoaice şi francezi’. ‘Prin urmare, virusul reporneşte şi mai puternic, aşadar trebuie să fim vigilenţi’, chiar dacă regulile sanitare ‘vă apasă’.

Citește și : Biden consideră că acuzaţiile la adresa fiului său îl vizează pe el: ‘Sunt folosite pentru a se ajunge la mine’

Potrivit datelor Sănătăţii publice, Franţa a depăşit vineri pragul de 60.000 de decese (60.229) din cauza COVID-19.

Autorităţile sanitare vorbesc de câteva zile de o repornire ‘preocupantă’ a epidemiei, înaintea sărbătorilor de sfârşit de an.