DISTRIBUIȚI

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va asista la meciul pe care echipa antrenată de Didier Deschamps o va disputa în semifinalele Cupei Mondiale din Rusia, cu Belgia, au declarat oficiali ai Palatului Elysee, informează Reuters, conform news.ro .

Macron a afirmat, în mai, la un forum economic desfăşurat la Sankt Petersburg, că va asista la un meci de la Cupa Mondială dacă Franţa se va califica în semifinale.


Citește și : Coreea de Sud: Zeci de mii de femei au participat la Seul la o manifestație împotriva „pornografiei prin camerele-spion”

Întrebat dacă Macron va vizita Rusia, după ce Franţa a acces în semifinale, un reprezentant al preşedinţiei a declarat: „Da, se va duce”.

Kremlinul a salutat decizia preşedintelui francez. „Suntem fericiţi că vine”, a declarat Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, agenţiei Ria Novosti.

Macron va merge doar la partida din semifinale, programată, marţi, la Sankt Petersburg, şi nu intenţionează să aibă alte întâlniri cât timp se va afla în Rusia.

Mai multe organizaţii umanitare le-au cerut liderilor vest-europeni să boicoteze Cupa Mondială, din cauza implicării Rusiei în conflictul din Siria.

Citește și : Mii de persoane strămutate se întorc la locuinţele lor după acordul din sudul Siriei

Reprezentativa Franţei a învins, vineri, cu scorul de 2-0, selecţionata Uruguayului, într-un meci din sferturile de finală ale Cupei Mondiale, disputat la Nijni Novgorod.