DISTRIBUIȚI
CaleaEuropeana.ro

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat sâmbătă cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski, înaintea vizitei pe care liderul de la Paris o va efectua în China, informează cotidianul Le Monde , informează mediafax.

Volodimir Zelenski a anunţat că a avut o conversaţie telefonică de aproximativ o oră cu Emmanuel Macron.


Citește și : Donald Trump este pus sub acuzare în New York. Ce înseamnă şi ce urmează din punct de vedere juridic

„Am discutat despre cooperarea în materie de apărare între Ucraina şi Franţa. Ne-am concentrat pe noile acţiuni în sensul implementării formulei de pace. Ne-am coordonat acţiunile în cadrul evenimentelor internaţionale care urmează”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va efectua săptămâna viitoare o vizită de stat în China. Emmnanuel Macron îl va avertiza pe preşedintele Xi Jinping asupra efectelor grave pe care le-ar putea avea eventuala decizie a Chinei de a oferi armament Rusiei. „Dacă Beijingul va lua o astfel de hotărâre gravă, vor fi efecte strategice majore asupra conflictului. Preşedintele Macron vrea să găsească soluţii, împreună cu Beijingul, pentru iniţiative destinate susţinerii populaţiei civile ucrainene, dar şi pentru identificarea unei căi pe termen mediu pentru rezolvarea conflictului. Noi vrem să evităm ceea ce este mai rău, acesta este motivul pentru care trebuie să prezentăm Chinei poziţia noastră”, a afirmat un consilier prezidenţial francez, sub protecţia anonimatului.

Citește și : Putin a numit un cunoscut blogger militar ca şef al Gărzii Naţionale Ruse din Doneţk

 

„Dialogul este esenţial, întrucât China este singura ţară din lume în măsură să aibă un impact imediat şi radical asupra conflictului, într-un sens sau în altul”, a subliniat Preşedinţia Franţei.