DISTRIBUIȚI
Sott

Măcelarii din Franţa au cerut guvernului ca poliţia să îi protejeze de activiştii pentru drepturile animalelor, susţinând că securitatea lor este ameninţată şi că veganii încearcă să impună un stil de viaţă fără carne în societatea franceză, scrie The Guardian, potrivit news.ro .

Federaţia Franceză a Măcelarilor i-a transmis ministrului de Interne că mai multe magazine au fost stropite cu sânge fals şi acoperite cu graffiti.


Citește și : Siria: Cel puţin 15 persoane au fost ucise în două explozii în enclava Afrin (OSDO)

În scrisoarea transmisă de federaţie se precizează că cei 18.000 de măcelari ai Franţei sunt îngrijoraţi de consecinţele faptului că presa laudă stilul de viaţă vegan şi că veganii vor „să îşi impună stilul de viaţă”.

„Contăm pe serviciile voastre şi pe susţinerea întregului guvern pentru ca violenţa fizică, verbală şi morală să înceteze cât mai curând”, se arată în scrisoare.

Şapte măcelării au fost vandalizate şi stropite cu sânge fals în aprilie în regiunea Hauts-de-France în nordul ţării. De asemenea, alte incidente au fost raportate în sudul Franţei.

Nu doar măcelarii au fost victimele activiştilor, ci şi cei care deţin magazine de lactate. O astfel de persoană din Lyon a găsit mesajele „laptele este viol” şi „laptele este crimă” desenate pe magazinul său.

Citește și : Putin speră că vizita lui Bolton va fi ‘primul pas’ către îmbunătăţirea relaţiilor între SUA şi Rusia