DISTRIBUIȚI
Public Radio International

Cel puţin 11 oameni au murit şi alţi 16 au fost răniţi joi în explozia unei maşini-capcană în apropiere de un restaurant din centrul capitalei somaleze Mogadiscio, la ora prânzului, au anunţat surse medicale citate de AFP, Reuters şi dpa, potrivit Agerpres.

Explozia, care a ridicat un nor gros de fum, s-a produs pe una din cele mai importante străzi ale capitalei somaleze, plină de magazine şi intens circulată.


Citește și : 40 de copii, ucişi în ultimul an în manifestaţiile desfăşurate în Fâşia Gaza (UNICEF)

Hotelul Wehliye, lângă care a avut loc explozia, este frecventat de oficiali guvernamentali şi politicieni, dar nu este clar deocamdată care a fost ţinta atacului.

Atacul, care nu a fost încă revendicat, poartă marca grupării militante Al Shabab, islamişti radicali afiliaţi la Al Qaida care încearcă de mai mulţi ani să răstoarne guvernul. Alungaţi din capitală în 2011, militanţii Shabab şi-au pierdut cea mai mare parte din fiefuri, dar continuă să controleze importante zone rurale, de unde organizează operaţiuni de gherilă şi atentate sinucigaşe, inclusiv în capitală, împotriva unor obiective guvernamentale, de securitate sau civile.

Citește și : ‘Prima definiţie internaţională’ a sexismului, adoptată de Consiliul Europei