DISTRIBUIȚI

Macedonia de Nord a început luni să administreze cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19 persoanelor de peste 60 de ani, personalului sanitar şi celor cu boli cronice sau autoimune, potrivit Comitetului Naţional pentru Vaccinare, relatează EFE, potrivit agerpres.

Toţi vor primi cea de-a treia doză de vaccin de la Pfizer-BioNtech, indiferent dacă cele două doze anterioare au fost de la alt vaccin şi cu condiţia să fi trecut şase luni de la vaccinarea cu schema completă.


Citeşte şi: San Marino a votat pentru legalizarea avortului – Black News

„Toţi cetăţenii care aparţin acestor grupuri vor primi SMS pe telefoanele lor mobile care îi vor informa că se pot deplasa la orice punct de vaccinare, fără programare prealabilă şi să primească a treia doză, dacă o doresc”, a informat ministru macedonean al sănătăţii, Venko Filipche.

Filipche a asigurat că guvernul îi va informa „foarte curând” şi pe ceilalţi cetăţeni, mai ales lucrătorii esenţiali, sau cei din „infrastructurile publice şi critice pentru stat” cu risc crescut de contagiere, dacă li se va oferi de asemenea cea de-a treia doză de vaccin.

În următoarele două săptămâni se va desfăşura o investigaţie amplă în şcoli şi în instituţii pentru a detecta posibili purtători asimptomatici ai virusului printre elevi.

Până în prezent, aproape 720.000 de cetăţeni dintre cei 2 milioane de locuitori ai Macedoniei de Nord au fost vaccinaţi cu schema completă.

Citeşte şi: Premierul peruan ameninţă că NAŢIONALIZEAZĂ cel mai mare câmp de gaze naturale din America de Sud – Black News

Aproximativ 55% din populaţie de peste 40 ani a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19.

Intrarea în spaţiile publice închise precum centre comerciale, centre sportive, restaurante sau săli de evenimente nu este permisă decât persoanelor care pot demonstra că au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19.