DISTRIBUIȚI
Breaking News Network

Lynne Tracy, noul ambasador al Statelor Unite în Federaţia Rusă, a sosit la post la Moscova, potrivit unui tweet al Ambasadei SUA, relatează CNN, scrie news.ro

„Bine aţi revenit, ambasador Tracy!” – spune mesajul postat în rusă de misiunea diplomatică americană.


Lynne Tracy, care a ocupat anterior funcţia de adjunct al şefului de misiune de la Moscova, a fost confirmată în funcţia de ambasador în decembrie, cu o majoritate covârşitoare a Senatului american.

Citește și : Alexander Van der Bellen a fost reînvestit preşedinte al Austriei

Înainte de plecarea sa la Moscova, Lynne Tracy s-a întâlnit cu ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov.

„Am fost clari cu privire la dorinţa noastră de a menţine canale de comunicare deschise cu Rusia”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, adăugând că aceste canale sunt folosite „pentru a transmite poziţiile SUA în legătură cu probleme care sunt de cea mai mare prioritate” pentru Washington, inclusiv cea a cetăţenilor americani reţinuţi pe nedrept şi costurile escaladării ruseşti.

Ned Price a precizat că Ambasada SUA de la Moscova este „sub presiune”, din cauza limitărilor pe care Kremlinul le-a impus, dar Washingtonul poate, de asemenea, să comunice cu Ambasada Rusiei din SUA.

Citește și : SUA au desemnat oficial compania militară privată rusă Wagner drept ‘organizaţie criminală transnaţională’

Sosirea ambasadoarei americane la Moscova a avut loc în aceeaşi zi în care preşedintele american Joe Biden a anunţat că intenţionează să trimită 31 de tancuri Abrams în Ucraina şi în timp ce Rusia a lansat o nouă rundă de atacuri cu rachete împotriva Kievului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că Moscova consideră livrarea de tancuri de luptă occidentale către Ucraina drept o „implicare directă” în conflictul dintre Ucraina şi Rusia.