DISTRIBUIȚI
afp

Grecia şi Luxemburg au ajuns la un acord privind transferul a 12 minori neînsoţiţi în cadrul planului de distribuire a refugiaţilor în Uniunea Europeană, a declarat marţi ministrul grec al migraţiei, Giorgos Koumoutsakos, relatează DPA, scrie agerpres.

„Acest lucru a fost convenit în cadrul unei discuţii telefonice cu ministrul luxemburghez de externe Jean Asselborn. Este un exemplu pozitiv pentru alte state UE care şi-au exprimat dorinţa de a primi minori”, a precizat Komoutskas într-un comunicat.


Citește și : O celulă DARKNET a fost descoperită într-un fost buncăr al armatei germane. Opt persoane au fost arestate!

Transferul va avea loc în zilele următoare în cooperare cu Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

Nu au fost prezentate informaţii privind locul în care se află minorii. În prezent există în Grecia zeci de tabere care găzduiesc în jur de 100.000 de migranţi, multe dintre ele supraaglomerate.

Mai multe organizaţii internaţionale au făcut presiuni pentru un transfer mai rapid al minorilor din taberele de refugiaţi, întrucât pandemia de COVID-19 ameninţă persoanele găzduite în interior în condiţii foarte precare.

Citește și : O navă plină cu migranţi caută un port de debarcare în Mediterană