DISTRIBUIȚI
Yahoo News Singapore

Lupte violente au avut loc vineri la periferia din sudul capitalei Tripoli între forţele Guvernului de Uniune Naţională (GNA), recunoscut de comunitatea internaţională, şi armata mareşalului Khalifa Haftar, confruntări soldate cu zeci de răniţi şi strămutarea a mii de persoane, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Armata Naţională Libiană (ANL) a mareşalului Haftar, care deţine controlul asupra estului şi a unei mari părţi din sudul ţării, intenţionează prin ofensiva declanşată pe 4 aprilie să îşi extindă controlul şi asupra vestului ţării, unde se confruntă cu forţele loiale ale GNA.


Citește și : Trump salută o ‘mare victorie a statului de drept’ după decizia CPI privind Afganistanul

Reporterii AFP, aflaţi în spatele frontului de partea GNA, au fost martorii unui raid aerian asupra Wadi Rabi.

Alţi martori au menţionat un atac aerian la Tajoura, în suburbiile estice ale capitalei, care se presupune că ar fi vizat o academie militară.

Artileria antiaeriană s-a auzit în această zonă în care se află aeroportul Mitiga, singurul funcţional din capitala libiană, vizat şi acesta cu câteva zile în urmă de o lovitură aeriană revendicată de ANL.

Un alt raid aerian a fost efectuat asupra unei cazarme neutilizate, la sud de Zouara, lângă graniţa tunisiană, la o sută de kilometri vest de Tripoli, potrivit unei surse de securitate de la faţa locului, care a atribuit atacul mareşalului Haftar.

Pe teren, luptele s-au intensificat în suburbia Al-Swani, la aproximativ 20 de kilometri sud de Tripoli, determinând zeci de familii să părăsească zonele de luptă, potrivit unei surse de securitate.

Citește și : Bombardiere ruse au survolat Marea Neagră în timpul exerciţiului NATO ‘Scut Maritim’

Peste 9.500 de persoane au fost strămutate ca urmare a luptelor din apropiere de Tripoli, jumătate din acestea în ultimele două zile, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi.