DISTRIBUIȚI
afp

Forţele guvernamentale siriene s-au ciocnit cu rebelii vineri în provincia siriană Hama, în unele dintre cele mai grele lupte înregistrate într-un an în nord-vestul ţării, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează Reuters, potrivit agerpres.

Armata şi forţele aliate i-au atacat pe insurgenţi lângă Halfaya în timpul nopţii, cucerind câteva poziţii, a declarat ONG-ul cu sediul în Marea Britanie.


Citește și: ATAC cu cuțitul în Melbourne. O persoană a fost ucisă – VIDEO

Cel puţin 22 de membri ai facţiunii Jaish al-Izza au murit în ambuscade şi zeci de persoane au fost rănite, cel mai mare bilanţ de victime în rândul combatanţilor în nord-vestul ţării după multe luni, potrivit OSDO.

Observatorul a declarat că nu este clar dacă membri ai forţelor proguvernamentale au fost ucişi.

Vezi și: Infern în Paradise! Zeci de mii de oameni au fost evacuați în California – VIDEO

Schimburi de focuri intermitente au izbucnit în nord-vestul Siriei după o înţelegere în septembrie între Rusia, un aliat-cheie al Damascului, şi Turcia, care sprijină opoziţia.

Acordul de stabilire a unei zone demilitarizate a oprit ofensiva armatei împotriva regiunii Idlib deţinute de rebeli, inclusiv zone din apropiere din cadrul provinciilor Hama şi Alep.