DISTRIBUIȚI
Morocco World News

Iluminatul monumentelor din Noua Zeelandă a fost întrerupt sâmbătă, ţara dând astfel startul campaniei globale Ora Pământului – Earth Hour, cel mai mare eveniment de mediu din istorie, relatează dpa, potrivit agerpres

Mişcarea globală încurajează ţările să oprească iluminatul public timp de o oră, în ultima sâmbătă din luna martie, pentru a atrage atenţia asupra problemelor legate de pierderea biodiversităţii şi a schimbărilor climatice.


Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

Iluminatul public al mai multor situri emblematice din Auckland, între care Sky Tower şi Harbour Bridge, precum şi la clădirile Parlamentului din Wellington a fost oprit la ora locală 20:30 (07:30 GMT).

Mai târziu şi alte monumente emblematice de pe tot globul, inclusiv Empire State Building, Turnul Eiffel şi Opera din Sydney, vor stinge luminile în semn de solidaritate.

În cel de-al 17-lea an al campaniei, coordonatorul WWF International le-a cerut oamenilor să contribuie şi ei 60 de minute pentru a face ceva pozitiv pentru planetă în „Cea mai mare oră pentru Pământ”.

Directorul general, Kirsten Schuijt, a declarat că Ora Pământului reprezintă o ocazie fantastică pentru „celebrarea oamenilor, planetei şi a naturii”, precum şi ocazia de a reaminti importanţa planetei noastre şi a necesităţii de a o proteja.

Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni şi peste 2.100 companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: schimbarea accelerată a climei.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri

Din 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii, în timp ce în 2021 au participat la campanie 192 de ţări şi teritorii.