DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că nu şi-a mai atins faţa cu mâinile de săptămâni bune, ca măsură de precauţie pe fondul epidemiei de coronavirus şi a adăugat că-i este dor să facă acest lucru, informează EFE, potrivit agerpres.

”Nu mi-am mai atins faţa de săptămâni bune. Au trecut câteva săptămâni. Mi-e dor s-o fac”, a glumit Trump în timpul unei reuniuni la Casa Albă pe tema coronavirusului cu şefii principalelor companii aeriene din ţară, între ele Southwest, United Airlines, American Airlines şi JetBlue. Companiile aeriene au avut de suferit din cauza anulărilor şi a deciziilor unor companii multinaţionale de a suspenda sau de a limita călătoriile.


Citește și : Americanii îi acuză pe ruşi că încalcă tratatul Cer Deschis

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA le-au recomandat cetăţenilor să nu-şi atingă faţa, mai ales ochii, nasul şi gura, ca măsură preventivă pentru evitarea contagiunii. Totodată, CDC i-au sfătuit pe americani să se spele pe mâini timp de cel puţin 20 de secunde cu apă şi săpun, dar şi să folosească un gel dezinfectant pentru mâini care să aibă în compoziţie cel puţin 60% alcool.

Citeşte şi: Jean-Claude Juncker a depus mărturie în scandalul interceptărilor din Luxemburg

Mărturisirea lui Trump, cum că de săptămâni bune nu şi-a mai pus mâinile pe faţă, a dat naştere unor numeroase glume pe reţelele sociale, cu oameni care se provocau între ei pentru a stabili cine poate rezista mai mult fără a-şi duce mâinile la faţă.