DISTRIBUIȚI

Faună bogată, căldură covârșitoare și o cultură bogată, acestea sunt câteva dintre elementele cele mai populare pe care lumea le asociază Africii de Sud. Totuși, la fel ca în cazul oricărei părți ale acestei planete, există multe alte lucruri de care lumea nu este conștientă.

Cu două oceane la dispoziția sa, oceanul Atlantic și cel Indian, acesta este locul perfect pentru iubitorii desporturi de apă. Mai mult de atât, locuitorii de aici sunt extrem de generoși și primitori. Ei bine, acestea sunt câteva lucruri pe care probabil că le știai deja. A venit vremea să afli și câteva noutăți.


Poți vedea pinguini peste tot

Cu toate că pare greu de crezut, Africa de Sud este locul în care întâlnești pinguini la tot pasul. Acest lucru se întâmplă în special pe plaje.

Din acest motiv, dacă faci o vizită acolo, vei vedea diverse semne care te avertizează în legătură cu acest lucru. Este bine de știut că animalele nu trebuie atinse și nici hrănite.

Coloniile de pinguini pot fi admirate de la distanță, însă este o adevărată încântare să vezi pinguini în habitatul lor natural, într-un loc în care nu te-ai fi așteptat să-i întâlnești.

Cel mai mare resort de cazino

Un alt lucru interesant pe care nu multă lume îl știe despre Africa de Sud este faptul că aici se află unul dintre cele mai mari resorturi de cazino din lume.

Sun City Casino Resort este situat într-o regiune împădurită, la o distanță de vreo două ore de Johannesburg. Resortul și-a deschis porțile pentru prima dată în 1979 și a devenit la scurt timp o destinație populară pentru cei înstăriți. Azi, acesta este unul dintre cele mai populare cazinouri care atrag mulți turiști, deoarece oferă o experiență completă. Persoanele care vizitează acest loc au la dispoziție în jur de 850 aparate de slot, 40 mese de joc pentru blackjack și alte facilități, să nu mai vorbim de opțiunile de relaxare. Ar fi interesant să ai acces la o asemenea varietate mare de activități care necesită o strategie în principal datorită locației excelente.

Aici se vorbesc 11 limbi oficiale

Nu mai este o noutate că există țări în care se vorbesc două sau chiar trei limbi oficiale. Ei bine, când vinevorba de Africa de Sud, aici se vorbesc 11 limbi oficiale.

Cunoscută și ca „națiunea curcubeu”, cultura este la ea acasă. În mod evident, una dintre cele mai cunoscute limbi este engleza. În plus, aici se vorbește și afrikaans, tsonga, swati, venda, tswana printre altele.

În fiecare an, pe data de 24 septembrie, lumea sărbătorește patrimoniul acestei țări. Cel mai probabil, îi vei vedea îmbrăcați în haine tradiționale pregătind un grătar.

Rasa umană are legături cu Africa de Sud

Un lucru interesant legat de Africa este faptul că o mare parte dintre fosilele legate de evoluția umană au fost descoperite în Johannesburg, în peșterile din zonă.

Arheologii au descoperit rămășițe umane aici, unele dintre acestea având o vechime de peste 2 milioane de ani. Descoperirile sunt foarte importante peste cercetători și atestă faptul că rasa umană ar fi pornit din această zonă.

Fosilele provenite de la dinozauri datează și ele de sute de mii de ani sau chiar milioane de ani. Dacă ai de gând să faci o excursie în acest loc, poți vedea cu ochii tăi câteva fosile umane și poți învăța mai multe lucruri despre începuturile umanității direct de la sursă.

Nelson Mandela are șase nume diferite aici

La venirea pe lume a primit numele de Rolihlahla Mandela. După obiceiul vremii, profesorul l-a numit Nelson, datorită faptului că era mai greu de pronunțat un nume african de către coloniștii englezi.

Câțiva ani mai târziu a primit un alt nume. Toate acestea, în timp ce localnicii îl numesc adesea „Tata” sau „Khulu”, ceea ce înseamnă „tată” sau „bunic”.

Cu siguranță există mult mai multe lucruri interesante pe care le poți vedea sau descoperi în Africa de Sud. Este un loc cu adevărat frumos, care merită vizitat pentru mai mult de câteva zile și mai mai mult decât o dată.