DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Lucrarea „Les Autruches” („Struţii”) de François-Xavier Lalanne a fost achiziţionată pentru suma de 6,2 milioane de euro (7,3 milioane de dolari), în timpul vânzării colecţiei designerului Jacques Grange, organizată de casa de licitaţii Sotheby’s marţi şi miercuri la Paris, informează agerpres .

Realizată între 1967 şi 1970, această lucrare din porţelan alb şi metal, înfăţişând doi struţi cu ciocurile unite printr-o bară pe care se află un ou s-a apropiat de recordul mondial obţinut de un alt exemplar al acestei lucrări (dintr-un număr de 6), achiziţionat pentru suma de 7,4 milioane de dolari.


O altă lucrare de Lalanne, „Deux Moutons de Laine” („Două oi de lână”) s-a vândut pentru 1,6 milioane de euro, un preţ dublu faţă de estimarea iniţială.

Un alt artist vedetă prezent cu lucrări în cadrul acestei vânzări, la care au participat ofertanţi din 33 de ţări, a fost Alexandre Noll, cu un scaun din 1947, vândut cu 909.000 de euro, faţă de o estimare de 400.000 – 600.000 de euro.

Citește și : Academia Suedeză cercetează acuzațiile de hărţuire sexuală împotriva unui bărbat care ar fi agresat 18 femei

O licitaţie aprinsă a avut loc şi pentru „Masque aux serpents” („Masca cu şerpi”), o lampă de perete al cărei model a fost creat în 1934 de Alberto Giacometti. Lucrarea a fost licitată de şapte ofertanţi, suma finală ajungând la 513.000 de euro, de cinci ori mai mult faţă estimarea iniţială de 80.000 – 120.000 de euro.

În ceea ce priveşte arta contemporană, un tablou din 2001 al cunoscutului artist britanic Damien Hirst, intitulat „Beautiful, pale blue with 2 circles in the middle like glasses, it’s a lovely one” a fost vândut pentru 945.000 de euro.

Colecţia a inclus şi picturi de Miro, Picasso, Matisse, David Hockney şi Max Ernst.

Jacques Grange, în vârstă de 73 de ani, a amenajat locuinţele mai multor vedete franceze şi internaţionale, cum ar fi Pierre Bergé, Yves Saint Laurent, Prinţesa Caroline de Hanovra, Paloma Picasso, Francis Ford Coppola şi fiica sa, Sofia.