DISTRIBUIȚI
Reuters

Un bărbat înarmat şi-a împuşcat bunica şi o altă femeie, după care s-a baricadat într-un supermarket unde a ucis o a treia femeie, înainte de a fi arestat, după o confruntare de câteva ore cu poliţia. Incidentul s-a petrecut sâmbătă la Los Angeles, informează duminică AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Un suspect de sex masculin a fost implicat într-o dispută familială care l-a determinat să tragă asupra bunicii sale şi a altei femei aflate la faţa locului, a precizat pentru presă sergentul Barry Montgomery. Bărbatul a fugit apoi cu maşina bunicii sale, cu care a intrat într-un stâlp în faţa unui supermarket Trader Joe’s, unde a avut loc un schimb de focuri cu poliţia, după care suspectul s-a baricadat în magazin luând ostatice un număr neprecizat de persoane.


Citește și : UE va furniza asistenţă suplimentară Suediei, ţară care se confruntă cu zeci de incendii necontrolate

Poliţia a transmis mai târziu pe Twitter că a reuşit să-l „aresteze pe suspect fără incidente”. „Suspectul a ieşit mai târziu din magazin, a cerut să i se pună cătuşele şi a fost preluat în custodie”, a scris LAPD.

Potrivit primarului Eric Garcetti, o femeie a fost împuşcată în supermarket, fiind declarată moartă.

Preşedintele Donald Trump a transmis mai devreme pe Twitter că urmăreşte „foarte îndeaproape posibila luare de ostatici de la Los Angeles”.

Conform CNN, suspectul are circa 20 de ani. Los Angeles Times a relatat că în magazin se aflau în momentul incidentului între 40 şi 50 de oameni. U martor a relatat că „peste tot zburau gloanţe, prin faţa magazinului şi în parcare”.

Citește și : Salvini: Italia va începe imediat deportarea a 57 de tunisieni salvaţi din Marea Mediterană

Bunica suspectului a fost lovită de cel puţin şapte gloanţe şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, iar starea ei este critică, a menţionat Los Angeles Times.