DISTRIBUIȚI

Toate persoanele luate ostatice într-o sinagogă din orăşelul Colleyville au fost eliberate şi sunt nevătămate, conform informaţiilor furnizate de guvernatorul statului Texas, informează duminică AFP, potrivit agerpres

„Rugăciuni ascultate”, a scris pe Twitter Greg Abbott.”Toţi ostaticii sunt liberi, în siguranţă”.


Citește și :  Islanda va înăspri din nou restricţiile, pe fondul creşterii numărului de contaminări

Potrivit ABC News, au fost patru ostatici, inclusiv un rabin.

Transmisiunea live pe Facebook a slujbei de Şabat ţinută în această sinagogă aparţinând iudaismului reformat a fost întreruptă în jurul orei locale 15:00 EST (20:00 GMT). Un bărbat a putut fi auzit vorbind în ceea ce părea a fi un apel telefonic în timpul transmisiunii live.”O să mor”, a spus bărbatul a cărui identitate rămâne necunoscută şi care a cerut de mai multe ori interlocutorului să i-o dea pe sora lui la telefon, potrivit AFP.

„Este ceva în neregulă cu America”, a mai spus suspectul care a pretins că este fratele lui Aafia Siddiqui, o cercetătoare pakistaneză în domeniul neurologiei condamnată în 2010 de un tribunal federal din New York la 86 de ani de închisoare pentru că a încercat să împuşte militari americani în timp ce era deţinută în Afganistan. El a cerut eliberarea lui Aafia Siddiqui.

Citește și : Lituania nu va prelungi starea de urgenţă; Afluxul de migranţi dinspre Belarus s-a oprit

Experţii au atras atenţia că sensul cuvântului folosit de bărbat în limba arabă cu referire la Aafia Siddiqui este unul figurativ şi trebuie înţeles ca soră întru credinţa islamică.

Un bărbat a fost eliberat mai devreme sâmbătă, potrivit informaţiilor furnizate de poliţia locală.