DISTRIBUIȚI

Un om înarmat a luat ostatici joi angajaţii unei bănci din Beirut pentru a cere să i se dea banii pe care îi avea în cont, peste 200.000 de dolari, ultimul incident violent într-o ţară devastată de o criză economică, au declarat pentru AFP surse de securitate, potrivit agerpres.

Agenţia bancară a Federal Bank din apropierea arterei comerciale Hamra era joi, la începutul după-amiezii, înconjurată de un impozant cordon de securitate, a constatat un jurnalist al AFP.


Citeşte şi: EMA ar putea aproba un vaccin Pfizer care ţinteşte sub-variantele Omicron – Black News

Clientul furios „a intrat cu o puşcă de vânătoare şi cu materiale inflamabile şi i-a ameninţat pe angajaţi pentru ca aceştia să-i dea banii din cont”, a explicat una dintre aceste surse.

O altă sursă a precizat că bărbatul în vârstă de circa 40 de ani „a stropit cu benzină, a închis uşa băncii şi îi ţine pe angajaţi ostatici”.

Potrivit agenţiei de ştiri libaneze NNA, bărbatul „a ameninţat că îşi va da foc şi că va ucide pe toată lumea, ţinând pistolul la capul directorului agenţiei”.

O înregistrare video postată online arată doi negociatori care îi cer atacatorului – pe care îl numesc Bassam – să elibereze doi clienţi. Agitându-şi arma şi o ţigară, el refuză categoric să elibereze din ostatici.

Din 2019, Libanul traversează una dintre cele mai grave crize socio-economice din istorie după 1850, potrivit Băncii Mondiale.

Citeşte şi: Trump se teme că FBI-ul i-a ‘plantat’ probe în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago – Black News

Moneda naţională a pierdut peste 90% din valoare şi circa 80% din populaţie a fost aruncată în sărăcie, în special din cauza restricţiilor bancare draconice care îi împiedicau pe oameni să aibă acces liber la banii lor.

Frecvent au loc incidente violente între angajaţii băncii şi depunătorii care şi-au pierdut răbdarea, notează France Presse.