DISTRIBUIȚI

Guvernul britanic are în vedere înăsprirea legii pentru a combate utilizarea ilegală a dronelor după incidentele de pe aeroporturile londoneze Gatwick şi Heathrow, care au fost nevoite să-şi suspende zborurile după ce în apropierea pistelor au fost semnalate drone, a anunţat David Lidington, şeful de cabinet al premierului britanic Theresa May, relatează miercuri Reuters, potrivit agerpres.

„În mod clar, guvernul analizează legea pentru a vedea dacă există modalităţi prin care ar putea fi înăsprită”, a declarat Lidington într-un interviu pentru postul ITV.


Citeşte şi: Poliţia australiană este în alertă maximă după descoperirea unor colete suspecte la ambasadele străine – FOTO/VIDEO

„În opinia mea, cred că aeroporturile ar trebui chiar ele să facă mai mult şi să crească investiţiile în tehnologie pentru a detecta şi apoi împiedica dronele să zboare” în apropierea lor, a mai spus el.

Aeroportul londonez Heathrow, primul din Europa în ceea ce priveşte numărul mare de pasageri, a anunţat marţi că a suspendat zborurile după ce a fost semnalată o dronă, la trei săptămâni după o puternică perturbare a traficului aerian la Gatwick din acelaşi motiv.

Citeşte şi: Congresmenii democraţi îl critică dur pe Trump: ‘I-a luat pe americani OSTATICI’

Gatwick, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, situat în sudul Londrei, a fost forţat să anuleze sau să deturneze o mie de zboruri între 19 şi 21 decembrie, afectând 140.000 de călători.