DISTRIBUIȚI
Mandatory Credit: Photo by GERRY PENNY/EPA/REX/Shutterstock (8810765l) A close-up view of the Brexit-inspired mural by Banksy, showing a worker chipping away at a star on a EU flag, that has been painted on the side of a building in Dover, Britain, 08 May 2017. The artwork emerged overnight under Dover Castle near the ferry terminal, which connects the UK with mainland Europe. The mural, which was confirmed by Banksy's representatives to be a genuine work by the British street artist, is his first comment on the Brexit vote last year. New Banksy artwork in Dover, United Kingdom - 08 May 2017

Militanta anti-Brexit, Gina Miller, a anunţat vineri la Dover lansarea unei campanii naţionale pentru „a pune capăt haosului” provocat de Brexit şi pentru a oferi „informaţii imparţiale” cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează AFP, potrivit agerpres.

Femeia de afaceri în vârstă de 53 de ani, care a câştigat o bătălie în justiţie împotriva guvernului britanic obligându-l să consulte Parlamentul cu privire la procesul ieşirii ţării din UE, a decis să vorbească la Dover, la 29 de kilometri de coasta franceză.


Citeşte şi: Probleme mari la reţeaua de gaze din Boston. Zeci de explozii şi incendii au dus la rănirea mai multor oameni – VIDEO

Strâmtoarea Dover, cea mai aglomerată rută maritimă din lume, este „crucială” pentru economia britanică, a adăugat ea.

Acest oraş din Kent, în sud-estul Angliei, a votat în proporţie de 62,2% pentru ieşirea ţării din UE la referendumul din iunie 2015.

„Locuitorii din Dover care au votat să părăsească UE au realizat că această decizie ar putea avea ca efect blocarea lor acasă până la trei luni de la plecarea noastră din UE pe 29 martie anul viitor? Bineînţeles că nu”, a spus Gina Miller, referindu-se la ipoteza unei ieşiri din UE fără un acord între Londra şi Bruxelles, care ar putea conduce la reintroducerea controalelor la frontiere având drept consecinţă blocaje de trafic enorme.

Citeşte şi: Cadou EXCENTRIC pentru Erdogan. Emirul Qatarului i-a dăruit preşedintelui turc cel mai scump avion

Site-ul său, www.endthechaos.co.uk, îşi propune „să furnizeze o sursă sigură de informaţii pe baza căreia oamenii să poată decide singuri ce gândesc şi ce doresc pentru ei înşişi şi pentru ţară”. Potrivit lui Gina Miller, această sursă de informare este o contrapondere la „dezbaterile otrăvitoare şi neproductive din jurul Brexit-ului”.

În ianuarie 2017, Gina Miller a câştigat un recurs în justiţie pentru a cere un vot în Parlamentul britanic înainte de începerea oficială a procedurii de divorţ cu Uniunea Europeană. Acest lucru a stârnit furia susţinătorilor Brexit-ului, Gina Miller fiind ţinta unor ameninţări cu moartea şi a unor atacuri rasiste.