DISTRIBUIȚI
Aspect County Magazine

Marea Britanie trimite nava de război HMS Kent în Golf pentru a-şi proteja interesele şi a asigura libertatea de navigaţie după tensiunile cu Iranul, a anunţat miercuri Ministerul britanic al Apărării (MoD), după ce a menţionat anterior că este vorba de o misiune de rutină, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Iranul a avertizat că va răspunde la ceea ce numeşte o acţiune de „piraterie” a Marii Britanii în legătură cu reţinerea unui petrolier iranian în Gibraltar. Petrolierul iranian Grace 1, suspectat că transporta petrol spre Siria, cu încălcarea sancţiunilor europene impuse Damascului, a fost interceptat pe 4 iulie de poliţia şi ofiţerii vamali din Gibraltar, asistaţi de un detaşament al marinei regale britanice, în largul acestui teritoriu britanic din extremitatea sudică a Spaniei.


Citește și : Franţa ar dori să obţină în Comisia Europeană portofolii ce corespund priorităţilor sale politice

Marţi, Ministerul britanic al Apărării a afirmat că trimiterea navei de război este planificată pe termen lung, dar miercuri a indicat că unele detalii ale acestei operaţiuni au fost amestecate cu cele ale navei de sprijin RFA Wave Knight.

„Regretăm că informaţiile privind desfăşurarea plănuită a navei RFA Wave Knight au fost amestecate cu cele privind desfăşurarea HMS Kent în Golf”, se arată într-un comunicat al MoD.

„Continuăm să ne concentrăm pe acţiunea de dezescaladare a tensiunilor în regiune şi vom acţiona în mod corespunzător pentru a proteja interesele Regatului Unit şi pentru a asigura libertatea de navigaţie” în regiune, se arată în comunicat. „Desfăşurarea HMS Kent în Golf la sfârşitul acestui an, pentru a ne asigura că avem o navă pe mare, reflectă doar acest aspect”, a menţionat sursa citată.

Citește și : Atac aerian în nord-vestul Siriei – Cel puțin 12 morți și zeci de răniți