DISTRIBUIȚI

Preşedintele rus Vladimir Putin ar putea încerca să-şi consolideze cuceririle făcute până acum în Ucraina şi să le extindă, ca o ”excrescenţă canceroasă” în interiorul ţării, a apreciat joi ministrul apărării britanic Ben Wallace, relatează Reuters, potrivit agerpres.

”Cred că este cu certitudine cazul că Putin, care a eşuat în aproape toate obiectivele sale, poate căuta să consolideze ceea ce a obţinut, cumva să fortifice aşa cum a făcut în 2014. Pur şi simplu să fie un fel de excrescenţă canceroasă în interiorul ţării, în Ucraina, şi să facă foarte dificil pentru oameni să se deplaseze în afara acelor poziţii întărite”, a declarat Wallace pentru postul Sky News.


Citeşte şi: Fiul lui Benazir Bhutto este noul ministru de externe în Pakistan – Black News

El a spus că ar fi justificat ca forţele ucrainene să ţintească obiective logistice ruse, dar a precizat că în acest caz ar fi improbabil să fie utilizate arme britanice.

”Dacă Ucraina ar alege să vizeze infrastructura logistică a armatei ruse, acest lucru ar fi legal în conformitate cu dreptul internaţional”, a afirmat oficialul britanic într-o declaraţie pentru postul de televiziune BBC.

Citeşte şi: Flota rusă din Marea Neagră poate încă lovi ţinte din Ucraina – Black News

”În prezent ei (ucrainenii) nu au arme britanice care ar putea face asta, aşa că este improbabil să fie armele noastre”, a adăugat el.