DISTRIBUIȚI

Ministrul de externe britanic Jeremy Hunt a declarat joi că Theresa May va fi încă premier în timpul vizitei preşedintelui american Donald Trump în Marea Britanie la începutul lunii iunie, informează Reuters, potrivit agerpres.

‘Theresa May va fi prim-ministru atunci când îl va întâmpina (pe preşedintele american) şi pe bună dreptate’, a afirmat Hunt, întrebat de jurnalişti la cine se aşteaptă să fie prim-ministru atunci când Trump îşi va începe vizita de stat în Marea Britanie la 3 iunie.


Citeşte şi: The Times: Theresa May este aşteptată să demisioneze vineri

Premierul Theresa May se află sub o presiune puternică pentru a preciza o dată la care ar urma să se retragă din funcţie, după ce a eşuat în ultima sa încercare de a scoate din impas procesul legat de Brexit în parlament.

Jeremy Hunt a refuzat să comenteze ce va discuta cu Theresa May la o reuniune convocată pentru joi.

Citeşte şi: Turcia se supune ordinelor venite de la Washington şi renunţă la petrolul iranian

Anterior publicaţia The Times relatase, citând surse, că este de aşteptat ca Theresa May să-şi anunţe demisia vineri. Lidera conservatorilor britanici ar fi rezistat să dea curs cererii unei părţi a guvernului său de a demisiona miercuri seara, conform ziarului citat. Dar unele media britanice au apreciat că s-ar putea ca vineri Theresa May doar să anunţe data la care se va retrage efectiv din funcţie.