DISTRIBUIȚI

Preşedintele rus Vladimir Putin va suporta ”consecinţe grave” dacă va folosi arme nucleare în războiul din Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street, relatează The Guardian, scrie news.ro

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a întreprins o vizită la Washington pentru a discuta cu omologul său american Lloyd Austin, pe fondul suspiciunilor că liderul rus Vladimir Putin ar putea detona un focos nuclear deasupra Mării Negre.


Citește și : UK, SUA şi Franţa vor ridica la ONU problema dronelor iraniene furnizate Rusiei

Un purtător de cuvânt al biroului din Downing Street nu a comentat întâlnirea lui Wallace, dar a spus că Londra avertizează că utilizarea armelor nucleare de către Putin ”va avea consecinţe grave”.

Oficialul a adăugat că nu va specula referitor la acest subiect, însă a subliniat că Marea Britanie va fi un ”lider puternic în acest domeniu”.

”Cred că ar fi o greşeală să fim atraşi în speculaţii cu privire la acest aspect, mai degrabă decât să ne concentrăm pe ceea ce vedem zi de zi, care reprezintă un atac fără sens şi barbar asupra civililor din Ucraina”, a mai spus el.

Citește și : Menținerea la putere a lui Vladimir Putin e sigură deocamdată, dar riscurile se amplifică