DISTRIBUIȚI
thepressproject.gr

Discuţii despre viitorul lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks care se ascunde de şase ani în Ambasada Ecuadorului din Londra, sunt în curs de desfăşurare, dar acest subiect nu a fost abordat în cadrul recentei vizite a preşedintelui Ecuadorului, Lenin Moreno, în Marea Britanie, a declarat vineri un purtător de cuvânt al guvernului britanic, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Săptămâna aceasta, Moreno s-a aflat la Londra, unde a asistat la un summit internaţional cu privire la persoanele cu dizabilităţi.


Citeşte şi: Viktor Orban spune că este nevoie de o nouă Comisie Europeană

Speculaţiile cu privire la soarta lui Assange s-au înmulţit după ce ziarul Sunday Times a relatat că oficiali de rang înalt britanici şi ecuadorieni poartă discuţii asupra modalităţilor ca el să părăsească incinta ambasadei după ce îi va fi revocat dreptul la azil. O sursă apropiată negocierilor a declarat pentru Reuters că situaţia se apropie de un deznodământ.

Într-o declaraţie făcută anterior la Madrid, preşedintele Ecuadorului afirmase că a discutat cu guvernul britanic cu privire la situaţia lui Julian Assange. El a mai spus că fondatorul WikiLeaks va trebui în cele din urmă să părăsească ambasada Ecuadorului din Londra, unde australianul în vârstă de 46 de ani s-a refugiat din iunie 2012, conform Reuters.

Citeşte şi: Bashar al-Assad vrea ca armata rusă să rămână în Siria pe termen lung