DISTRIBUIȚI
AFP

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului britanic Theresa May a declarat joi că nu există nicio legătură între o datorie către Iran de 400 milioane de lire sterline (528 milioane dolari) şi soarta unei angajate umanitare iraniano-britanice încarcerate, informează Reuters, potrivit agerpres.

Ziarul The Sun a relatat că Marea Britanie se pregăteşte să plătească această datorie veche pentru a ajuta la eliberarea lui Nazanin Zaghari-Ratcliffe, manager de proiect pentru Fundaţia Thomson Reuters.


Citeşte şi: Asasinat la comandă în Israel? Un om a murit după ce maşina i-a sărit în aer pe autostradă – FOTO

Întrebat în legătură cu această informaţie, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului a declarat că guvernul nu vede o legătură între datorie şi soarta lui Zaghari-Ratcliffe.

„În mod sigur că nu vedem nicio legatură între aceste două chestiuni”, a spus purtătorul de cuvânt. Aceste „informaţii sunt speculaţii”.

Potrivit The Sun, Iranul a cerut ca Marea Britanie să-i restituie suma de 400 milioane de lire sterline plătită de fostul şah al Iranului în 1979 pentru 1.750 de tancuri Chieftain şi alte vehicule, dintre care aproape niciunul nu a fost în cele din urmă livrat.

Nazanin Zaghari-Ratcliffe a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru că ar fi planificat răsturnarea regimului iranian. Ea respinge acuzaţiile.