DISTRIBUIȚI
POLITICO Europe
afp

Marea Britanie consideră că Rusia trebuie să coopereze în procesul deschis împotriva celor patru persoane considerate responsabile de doborârea aeronavei MH17 a companiei Malaysian Airlines în anul 2014, a declarat Jeremy Hunt, ministrul britanic de Externe, citat de Reuters, potrivit mediafax.

Patru bărbați au fost puși sub acuzare miercuri în procesul privind doborârea aeronavei în anul 2014, în Ucraina, incident în urma căruia au murit 298 de persoane, inclusiv zece britanici.


Citește și : Donald Trump va avea ‘o întâlnire lungă’ cu preşedintele Chinei

„Rusia trebuie să coopereze cu procurorii și să ofere asistența de care aceștia au nevoie”, a declarat miercuri Jeremy Hunt.

„Acuzațiile aduse acestor indivizi demonstrează unitatea comunității internaționale în fața celor responsabili de uciderea a 298 de oameni nevinovați”, a adăugat ministrul de Externe.

Autoritățile olandeze au inculpat trei bărbați de naționalitate rusă, Igor Girkin, Sergey Dubinsky și Oleg Pulatov și un ucrainean, Leonid Kharchenko și au emis mandate internaționale de arestare pe numele lor.

Aeronava de pasageri MH17 zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur când a fost doborâtă în spațiul aerian al Ucrainei.

Autoritățile olandeze au transmis că Rusia nu a cooperat în cadrul anchetei și că nu se așteaptă ca autoritățile ruse să predea suspecții. Adminstrația de la Moscova a anunțat că nu are încredere în rezultatele investigației internaționale.

„Rusia nu a putut lua parte la investigație, deși și-a exprimat interesul pentru acest lucru încă de la început”, a declarat miercuri Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

Deși autoritățile olandeze și australiene consideră că Rusia este responsabilă pentru doborârea aeronavei, președintele rus Vladimir Putin a transmis că Administrația de la Moscova nu a avut nimic de-a face cu „această tragedie teribilă”.

Citește și : Record absolut de temperatură! În Kuwait s-au înregistrat 63 de grade Celsius