DISTRIBUIȚI
Royal Navy

Marea Britanie a minimalizat joi incidentul petrecut în Marea Neagră în largul Peninsulei Crimeea în care Rusia a declarat că a tras focuri de avertisment asupra unui distrugător britanic, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Astfel de exerciţii de artilerie nu sunt deosebit de anormale, a declarat secretarul de stat pentru mediu George Eustice la televiziunea Sky.


Vezi şi: Un bloc de locuinţe S-A PRĂBUŞIT lângă Miami Beach – VIDEO

Rusia, una dintre cele mai mari puteri militare din lume, a afirmat că nava de război britanică i-a încălcat apele teritoriale – despre care Marea Britanie şi cea mai mare parte a lumii spun că aparţin Ucrainei – şi a calificat acţiunile Marii Britanii drept o provocare flagrantă.

Marea Britanie a contestat declaraţiile Rusiei, spunând că nu au fost trase focuri de avertisment şi că nu au fost lansate bombe în calea HMS Defender.

„Nu cred că este ceva special în acest eveniment”, a declarat Eustice.

Citeşte şi: Ministrul brazilian al mediului a demisionat! Este bănuit de implicare în mafia lemnului din Amazonia!

„Nu cred că au existat focuri de avertisment, avea loc un exerciţiu de artilerie şi nu este neobişnuit pentru ruşi să facă acest lucru în această zonă. Incidentul nu este deosebit de anormal în acest sens”, a considerat el.

Rusia a capturat şi anexat Peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014 şi consideră că zonele din jurul coastei peninsulei sunt ape ruseşti. Ţările occidentale consideră că Crimeea face parte din Ucraina şi resping pretenţia Rusiei asupra mărilor din jurul ei, aminteşte Reuters.

Citeşte şi: Şapte mitropoliţi greci au fost ATACAŢI cu vitriol

Canalul britanic BBC a difuzat imagini de pe navă care arătau un ofiţer rus avertizând că va trage dacă nava britanică nu îşi schimbă cursul. Rusia a difuzat imagini filmate de pe un bombardier rus SU-24 zburând aproape de nava britanică.

Rusia a declarat că nava britanică s-a aventurat până la 3 km în interiorul apelor ruseşti lângă Capul Fiolent, un punct de reper pe coasta de sud a Crimeii lângă portul Sevastopol, cartierul general al Flotei Ruse din Marea Neagră.