DISTRIBUIȚI
Sky News

Londra a avertizat joi Moscova cu privire la o posibilă recunoaştere a teritoriilor separatiste din Ucraina, care ar reprezenta, potrivit şefei diplomaţiei britanice, Liz Truss, o dorinţă de ”confruntare” din partea Rusiei, relatează AFP, potrivit agerpres.

Deputaţii ruşi au votat marţi un apel către preşedintele Vladimir Putin pentru ca Rusia să recunoască independenţa teritoriilor separatiste proruse care luptă, cu sprijinul Moscovei, împotriva armatei ucrainene în estul Ucrainei de opt ani.


Citește și : Trei morţi în Polonia în urma furtunilor violente care s-au abătut asupra Europei

Acceptarea acestei cereri ”ar reprezenta un nou atac la adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei” şi ar demonstra o decizie a Rusiei de a ”alege calea confruntării mai degrabă decât cea a dialogului”, a declarat ministrul de externe britanic, potrivit unui comunicat.

”Cerem Rusiei să înceteze comportamentul său destabilizator faţă de Ucraina şi să pună în aplicare angajamentele pe care şi le-a asumat liber, în special acordurile de la Minsk”, a adăugat ea.

Citește și : Rusia a expulzat un diplomat american; SUA urmează să reacţioneze faţă de această măsură

La fel ca Bruxellesul şi Washingtonul, Londra consideră că aprobarea acestei rezoluţii de către Kremlin ar reprezenta o respingere globală de către guvernul rus a angajamentelor sale conform Acordurilor de la Minsk, semnate în 2014 şi 2015, sub mediere franco-germană şi care prevăd revenirea acestor teritorii în cele din urmă sub controlul Kievului.