DISTRIBUIȚI
PoliticsHome.com

Gavin Williamson, ministrul britanic al Apărării, a acuzat Rusia că „încearcă să împingă Occidentul spre o nouă cursă a înarmării” și a îndemnat Moscova să-și reseteze relațiile cu statele occidentale prin intermediul dialogului, informează postul Euronews, potrivit Mediafax.

„NATO are mai multă importanță astăzi, pentru că un vechi adversar a revenit în joc”, a declarat oficialul britanic la Conferința de Securitate de la Munchen, adăugând că Moscova „încearcă să împingă Occidentul spre o nouă cursă a înarmării, lucru de care pur și simplu nu este interesat și nu-l dorește, făcând lumea un loc mai puțin sigur”.


Citește și : Erdogan: Turcia nu a dezvăluit încă tot ceea ce ştie în cazul Khashoggi

Moscova a anunțat recent că suspendă aplicarea prevederilor Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că Statele Unite se vor retrage în termen de șase luni din acestă înțelegere, acuzând Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987. Relaţiile dintre Rusia şi Occident sunt grav afectate și de crizele din Ucraina şi Siria.

„Nu vom abandona țările pe care Rusia încearcă să le submineze, cum ar fi Ucraina și cele din Balcanii de Vest”, a mai spus Williamson.

Schimbând tonul, oficialul britanic a completat: „Vă rog, permiteți-mi să fiu clar: aceasta nu este relația cu Rusia pe care o dorim.”

„Rămânem deschiși unei relații diferite și opțiunea dialogului se va afla întotdeauna pe masă”, a adăugat Williamson.

Citește și : Procurorul special Robert Mueller cere 24 de ani de închisoare în dosarul lui Donald Trump