DISTRIBUIȚI
The Independent

Primarul Londrei a anunţat sâmbătă că a rezervat 300 de camere de hotel pentru a permite izolarea persoanelor fără adăpost şi a evita contaminarea lor cu noul coronavirus, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Londonezii fără adăpost vor beneficia de o protecţie vitală împotriva coronavirusului, primarul Sadiq Khan, cu sprijinul guvernului, punându-le la dispoziţie 300 de camere de hotel în care se vor putea izola în cursul următoarelor săptămâni”, a indicat municipalitatea într-un comunicat.


Citește și: Columbia intră în izolare generală obligatorie

Pe parcursul întregului weekend, oamenii străzii urmau să fie aduşi în camerele a două hoteluri din Londra aparţinând grupului Intercontinental, transportul făcându-se cu taxiul, celebrele „black cab”, pentru a evita transportul în comun. Camerele au fost rezervate pentru următoarele 12 săptămâni.

Noul virus a infectat aproape 4000 de oameni şi a provocat 177 de decese în Marea Britanie, potrivit celui mai recent bilanţ de vineri, Londra fiind una din cele mai afectate regiuni.

Oamenii străzii sunt mai susceptibili să aibă probleme de sănătate, inclusiv respiratorii, şi au o posibilitate mult mai mică de a se izola şi a se spăla pe mâini, ceea ce îi face mai vulnerabili în faţa noului virus.

Citește și: Coreea de Nord a tras două rachete balistice

Circa 9000 de persoane fără adăpost au fost recenzate în 2018/2019 în capitala britanică.

Costul măsurii anunţate de primăria londoneză nu a fost precizat, dar municipalitatea a asigurat că închirierea camerelor s-a făcut la un preţ „semnificativ redus”.