DISTRIBUIȚI
searchenginejournal.com

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a cerut vineri guvernului britanic să introducă obligativitatea purtării de mască pentru persoanele care călătoresc cu transportul public sau sunt la cumpărături în capitala Marii Britanii, potrivit Reuters,transmite și agerpres.

Potrivit primarului Londrei, dovezile din întreaga lume arată că acoperirea feţei ajută la oprirea răspândirii virusului.


Citește și: Congresmenii lui Trump condiționează reluarea sprijinului pentru OMS și cer demisia lui Ghebreyesus

Autorităţile oraşului New York le-au cerut locuitorilor să poarte măşti sau un substitut de acoperire a feţei atunci când se află într-o situaţie din spaţiul public ce nu le permite să ţină o distanţă de doi metri unii de alţii.

„În acele circumstanţe unde nu putem să păstrăm distanţa socială, cum ar fi în transportul în comun sau la cumpărături, ar trebui să ne acoperim faţa cu măşti refolosibile, bandane, eşarfe”, a spus el la BBC.

Citește și: Trump anunță că este timpul ‘să se repornească America’

Dispoziţiile privind distanţarea socială din Marea Britanie nu menţionează folosirea măştilor de faţă, însă Khan a precizat că acest lucru ar trebui să se schimbe.

Măsurile de izolare din Marea Britanie au fost extinse joi pentru încă cel puţin trei săptămâni, în contextul în care bilanţul deceselor a ajuns la 13.729, iar liderul Partidului Laburist de opoziţie, Keir Starmer, a avertizat că Regatul Unit riscă să devină ţara cel mai puternic lovită din Europa.