DISTRIBUIȚI
afp

Uciderea jurnalistului disident saudit Jamal Khashoggi face necesară continuarea investigaţiilor ONU, a declarat logodnica sa, Hatice Cengiz, în marja sesiunii Consiliului pentru drepturile omului, marţi la Geneva, informează DPA, potrivit agerpres.

Miercuri, în cadrul sesiunii de vară a Consiliului, expertul ONU pentru drepturile omului Agnes Callamard urmează să-şi prezinte raportul în legătură cu moartea lui Khashoggi în interiorul consulatului saudit din Istanbul în octombrie. Callamard a concluzionat că Riadul este responsabil pentru această „execuţie deliberată şi premeditată”.


Citește și : Iranul acuză SUA că nu-şi doresc reluarea negocierilor

„Adevărul s-a aflat şi este clar. Rezultatele raportului sunt un apel la acţiune”, a declarat scriitoarea turcă Cengiz, vorbind în limba sa maternă prin intermediul unui traducător englez.

Cengiz a participat la o discuţie organizată de ONG-ul cu sediul la Bruxelles No Peace Without Justice (NPWJ), care se ocupă de răspunderea penală şi democraţia în Orientul Mijlociu.

Callamard, raportor special al ONU asupra crimelor extrajudiciare, a declarat la acelaşi eveniment că „tăcerea nu este o opţiune”.

„Tăcerea alimentează nedreptatea”, a adăugat ea.

Citește și : 42 de migranţi sunt BLOCAŢI pe mare de 13 zile