DISTRIBUIȚI
GuideWithMe

Procentul persoanelor aflate în risc de sărăcie în Germania continuă să fie mai ridicat în estul decât în vestul ţării, chiar dacă decalajul s-a redus, transmite luni dpa, cu două zile înainte de cea de-a 28-a aniversare a reunificării ţării, potrivit Agerpres.

În 2017, 17,8% dintre locuitorii landurilor est-germane şi Berlinului se aflau în risc de sărăcie, faţă de 15,3% în landurile vestice. Faţă de anul anterior, procentul s-a redus cu 0,6% în est şi cu 0,3% în vest.


Citește și : Descoperire MACABRĂ în Germania: O femeie a păstrat timp de un an şi jumătate cadavrul soţului ei în apartamentul lor

În urmă cu un deceniu, 19,5% dintre locuitorii landurilor estice erau în risc de sărăcie, comparativ cu doar 12,9% dintre cei din vestul ţării.

Datele au fost compilate pe baza informaţiilor furnizate de birourile de statistică de la nivel federal şi al landurilor, şi au fost prezentate luni în parlament de partidul Die Linke (stânga radicală).

Germania va aniversa miercuri 28 de ani de la reunificarea ţării.

După 1990, estul ţării a cunoscut o scădere dramatică de populaţie: dacă în momentul reunificării, unul din patru germani trăia în estul ţării, acum acesta mai este locuit doar de unul din cinci germani, a indicat luni Oficiul federal de Statistică.

Populaţia ţării a crescut cu 3 milioane de locuitori din 1990, ajungând de la 79,8 milioane la 82,8 milioane.

Citește și : Comisia Europeană salută rezultatul pozitiv al referendumului cu privire la schimbarea numelui Macedoniei

Landurile care au format fosta Germanie Federală au înregistrat în acest interval un plus de 5 milioane de locuitori, având acum o populaţie de 66,6 milioane de locuitori, în timp ce estul ţării a cunoscut o scădere de 2 milioane de locuitori, de la 18,2 milioane la 16,2 milioane.