DISTRIBUIȚI
Yahoo News UK

Locuitorii din Berlin au fost sfătuiţi să ţină ferestrele şi uşile închise din cauza fumului provenit de la un incendiu masiv de pădure izbucnit la aproximativ 50 de kilometri de capitala Germaniei, relatează sâmbătă agenţia DPA, potrivit agerpres.

Departamentul de pompieri a emis o avertizare în urma mai multor sesizări primite dimineaţa de la locuitorii din oraş care s-au plâns de fumul înecăcios.


Citește și : Afganistan: Cel puțin trei morți într-un atac sinucigaș comis în orașul Jalalabad

Situaţia nu se va ameliora în perioada următoare, a declarat un purtător de cuvânt, iar pompierii din landul Brandenburg estimează că va dura câteva zile până la stingerea incendiului.

O purtătoare de cuvânt din partea aeroporturilor din Berlin a dat asigurări că fumul nu afectează traficul aerian.

Circa 600 de pompieri se luptă cu flăcările care au izbucnit joi în sud-vestul capitalei Germaniei şi au cuprins 350 de hectare de pădure.

Câteva sute de persoane au fost evacuate.

Incendiul este localizat într-o regiune în care se află numeroase muniţii neexplodate din Al Doilea Război Mondial, notează DPA, un factor care îngreunează misiunea pompierilor.

În zonele de focar considerate prea periculoase pentru a fi abordate pe cale terestră pompierii încearcă să stingă flăcările cu ajutorul elicopterelor speciale.

Autorităţile locale au anunţat că au avut loc deja mai multe explozii.

Germania a fost afectată în ultimele luni de o secetă severă.

Citește și : Zece morţi şi cinci răniţi după explozia unui cazan cu abur într-o zonă rezidenţială din oraşul iranian Mashhad

În Brandenburg, cantităţile de precipitaţii au fost neobişnuit de mici, iar numeroase zone din acest land sunt pârjolite de secetă.

Motivele izbucnirii incendiului nu sunt cunoscute deocamdată .