DISTRIBUIȚI
DW

Primăria din Lisabona a anunţat că începând de miercuri şi până duminică programul de funcţionare a localurilor va fi scurtat pentru a evita formarea unor aglomerări de persoane în această săptămâna când este celebrată sărbătoarea „Sfinţilor Populari” şi patronul oraşului, relatează EFE, scrie agerpres.

Primăria capitalei portugheze, unul din principalele focare de COVID-19 din ţară şi unde contagierile sunt în creştere, a informat într-un comunicat că 1.000 de agenţi de poliţie vor veghea la îndeplinirea restricţiilor în această săptămână complicată, cu două sărbători, dintre care cea mai importantă este cea de sâmbătă, ziua lui Santo Antonio (Antonio de Lisboa), patronul oraşului.


Citește și : Berlinul a fost informat oficial despre o posibilă retragere parţială a forţelor americane din Germania

Luna iunie este mereu marcată de marşurile şi petrecerile pentru celebrarea sărbătorii ”Sfinţilor Populari”, însă anul acesta aşa-numitele „arraiais” – marşurile şi petrecerile stradale – au fost interzise de Primărie. Restaurantele vor trebui să închidă cel târziu la miezul nopţii şi se vor deschide a doua zi la 8:00 dimineaţa. Este valabil şi pentru aşa numitele Casas de Fado, care nu vor mai putea primi clienţi după ora 23:00.

Cafenelele, patiseriile şi alte localuri similare vor închide la ora 19:00, în timp ce magazinele vor închide începând cu ora 16:00. Vânzarea de băuturi alcoolice va fi interzisă de la ora 16:00 şi până la 10:00 a doua zi.

De asemenea, tuturor localurilor le este interzisă instalarea în spaţiul public a mobilierului urban precum mese, scaune sau echipamente pentru a prepara mâncare, precum grătare sau pentru a extinde zonele de terasă. Prin aceste măsuri, primăria vrea să controleze răspândirea coronavirusului în capitală, în regiunile învecinate şi în Valle del Tajo, unde se concentrează majoritatea noilor cazuri.

Citește și : SUA au deschis un consulat la Nuuk, capitala Groenlandei

Potrivit celui mai recent bilanţ al Direcţiei Generale de Sănătate (DGS), Portugalia însumează 35.600 de cazuri de COVID-19, cu 294 mai multe decât în ziua precedentă, dintre care 270 în regiunea Lisabonei.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5 noi decese, numărul total al morţilor ajungând la 1.497, în timp ce numărul celor spitalizaţi sau internaţi la terapie intensivă a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele 15 zile.