DISTRIBUIȚI

Guvernul albanez a anunţat luni închiderea localurilor de noapte pentru a stopa creşterea îngrijorătoare a noilor cazuri de COVID-19 constatată după redeschiderea acestor localuri la începutului lunii iunie, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.

Ministrul albanez al sănătăţii, Ogerta Manastirliu, a declarat că de acum înainte este interzisă activitatea cluburilor de noapte, a discotecilor, barurilor în spaţiu închis, dar restaurantele rămân deschise.


Citește și : China denunţă ‘CALOMNIILE’ venite din Marea Britanie

Încălcarea acestei interdicţii va fi sancţionată cu amendă de 3 milioane de leka (circa 24.000 de euro) şi suspendarea activităţii comerciale timp de şase luni.

Televiziunile locale au transmis în ultimele zile imagini din cluburi de noapte pline cu tineri care se distrau în capitala Tirana şi pe plaje ignorând orice măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Potrivit autorităţilor sanitare, situaţia epidemiologică în Albania ”este gravă” şi în prezent există o transmitere comunitară a coronavirusului favorizată de neglijenţa populaţiei în respectarea măsurilor preventive, cum ar fi distanţa de siguranţă şi purtarea măştii, obligatorie în spaţiile închise.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 81 de noi cazuri de infectare, al căror total de la începutul epidemiei a ajuns în această ţară de 2,8 de locuitori la 4.171, dintre care 113 decese.

Citește și : Zuckerberg asigură că nu are niciun acord secret cu Trump