DISTRIBUIȚI
Liz Truss

Ministrul de Externe în funcţie, Liz Truss, pare a fi favorită să îl învingă pe fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak în cursa pentru a conduce Partidul Conservator (centru-dreapta) şi a deveni prim-ministru al Marii Britanii , informează mediafax.

Penny Mordaunt, secretar de stat în Ministerul britanic al Comerţului, a fost eliminată, miercuri, din cursa pentru ocuparea funcţiilor de lider al Partidului Conservator şi de prim-ministru. În cursă au rămas Rishi Sunak şi Liz Truss.


Citește și : Turcia anunţă noi prospecţiuni de gaze în estul Mării Mediterane

Un sondaj efectuat de Institutul YouGov la comanda cotidianului Financial Times arată că Liz Truss este favorită în scrutinul din Partidul Conservator. Alegerile interne vor începe în august, iar rezultatele vor fi anunţate pe 5 septembrie.

Rishi Sunak pare a fi perceput nefavorabil, în contextul în care în mandatul său de ministru de Finanţe impozitele au fost majorate semnificativ, iar inflaţia a atins un nivel-record. De asemenea, Sunak este considerat ca fiind lipsit de loialitate, dat fiind că demisia sa, produsă însă în contextul unei crize politice ample, a provocat retragerea de la putere a premierului Boris Johnson. Cei peste 150.000 de membri ai Partidului Conservator vor decide noul lider al formaţiunii şi noul prim-ministru britanic.

Citește și : Rishi Sunak are ambiţii mari: Vrea o Mare Britanie INDEPENDENTĂ energetic până în 2045