DISTRIBUIȚI

Premierul britanic, Liz Truss, a reafirmat miercuri, la conferinţa Partidului Conservator, susţinerea pentru Ucraina, declarând că este vorba de o luptă pentru securitatea tuturor ţărilor şi pentru democraţie, informează mediafax.

„Ucraina nu luptă doar pentru securitatea sa, ci pentru securitatea tuturor. Este o luptă pentru liberatate şi pentru democraţie în întreaga lume”, a afirmat Liz Truss, conform cotidianului Le Monde, denunţând „războiul brutal” lansat de preşedintele rus, Vladimir Putin.


Citește și : Alegeri în Brazilia: Diavolul, noua ‘problemă’ cu care se confruntă Lula şi Bolsonaro

„Anexarea ilegală a teritoriului ucrainean de către Vladimir Putin este doar cea mai recentă acţiune din campania sa în scopul distrugerii democraţiei şi încălcării dreptului internaţional. (…) Vom rămâne de partea prietenilor noştri ucraineni cât va fi necesar. Ucraina poate câştiga, Ucraina trebuie să câştige şi Ucraina va câştiga. Ştiu că preşedintele Volodimir Zelenski şi poporul ucrainean vor aprecia solidaritatea noastră în această perioadă foarte, foarte dificilă”, a subliniat Liz Truss în discursul rostit la conferinţa Partidului Conservator britanic.

Citește și : Iranul l-a convocat pe ambasadorul britanic