DISTRIBUIȚI

Premierul Marii Britanii, Liz Truss, s-a întâlnit joi după-amiază, la reuniunea de la Praga a Comunităţii Politice Europene (CPE), cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, pe care l-a catalogat drept un „prieten” cu care intenţionează să colaboreze pentru avansarea relaţiilor bilaterale, informează mediafax.

Liz Truss a avut o întrevedere bilaterală cu Emmanuel Macron cu ocazia primei reuniuni a Comunităţii Politice Europene, o platformă informală la care participă statele membre ale Uniunii Europene şi 17 naţiuni partenere, inclusiv Marea Britanie.


Citește și :  Liz Truss: Vladimir Putin este ‘inamicul’ comun al Europei

Emmanuel Macron „este un prieten”, a declarat Liz Truss, conform agenţiei Reuters. În august, în cursul campaniei electorale pentru funcţia de lider al Partidului Conservator britanic, Liz Truss afirmase că urma să stabilească dacă Emmanuel Macron este „prieten sau duşman” al Marii Britanii.

„Colaborez foarte, foarte strâns cu preşedintele Macron şi cu Guvernul Franţei şi discutăm despre modalităţile în care Marea Britanie şi Franţa pot coopera mai mult pentru construirea de centrale nucleare şi pentru garantarea securităţii energetice în viitor. Am fost amândoi foarte clari: duşmanul este Vladimir Putin”, preşedintele Rusiei, a afirmat Liz Truss.

Citește și : Șeful AIEA: Centrala nucleară Zaporojia este o instalație ucraineană

Marea Britanie are disensiuni majore cu Uniunea Europeană în privinţa aplicării prevederilor Acordului Brexit în provincia britanică Irlanda de Nord.