DISTRIBUIȚI
The New Yorker

Livrări de armament rus către Azerbaidjan şi Armenia au împiedicat soluţionarea conflictului între cele două ţări în regiunea Nagorno-Karabah, a acuzat joi, în cadrul unei vizite în capitala armeană, consilierul Casei Albe pe probleme de securitate naţională John Bolton, relatează The Associated Press, potrivit News.ro .

Vânzările de armament rus ”nu au contribuit, clar, la rezolvarea conflictului, din cauza forţei enorme pe care i-o dau Rusiei asupra ambelor părţi”, a declarat consilierul preşedintelui american Donald Trump pentru presă, la Erevan.


Citește și : Angela Merkel condamnă uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi

El s-a întâlnit cu premierul Nikol Paşinian, după ce a fost primit miercuri de preşedintele azer Ilham Aliev şi s-a întâlnit cu şeful diplomaţiei azere Elmar Mamadiarov, cărora le-a promis că Washingtonul va continua să susţină o siluţionare paşnică a conflictului, potrivit RFE-RL.

Nagorno-Karabah este o regiune în Azerbaidjan, aflată sub controlul unor forţe ale etnicilor armeni susţinuţi de Armenia, în urma unui război care s-a încheiat în 1994.

Citește și : Omagiu adus jurnalistului Khashoggi în faţa consulatului Arabiei Saudite din Istanbul

Eforturi internaţionale în vederea soluţionării acestui conflict se află într-un punct mort.

Moscova încearcă să întreţină relaţii bune atât cu Azerbaidjanul, cât şi Armenia, în pofida acestui conflict îngheţat.