DISTRIBUIȚI
sputnik

Ministrul turc al apărării Hulusi Akar a anunţat că livrarea sistemelor de rachete ruseşti S-400 către Turcia „ar putea fi amânată până după iunie”, a informat marţi presa locală, citată de Xinhua, potrivit agerpres.

„Ele ar putea să nu prindă luna iunie, dar vor sosi în următoarele luni. Procesul a început”, a spus Akar luni noapte într-un interviu acordat canalului privat HaberTurk.


Citește și : Teheranul salută oferta Japoniei de a fi mediator în negocierile cu Washingtonul

„Există câteva detalii despre acordurile pe care le-am făcut cu privire la achiziţia S-400, în cadrul contractelor. Instituţiile şi organizaţiile vizate continuă să negocieze în legătură cu aceasta”, a mai spus ministrul întrebat despre timpul de sosire a sistemelor de apărare aeriană.

Ministerul Apărării turc lucrează pentru stabilirea locurilor posibile unde vor fi desfăşurate bateriile S-400, a adăugat el.

În aprilie, Akar a declarat că Turcia ar trebui să primească baterii de apărare ruseşti S-400 până în iunie. Bateriile de rachete cel mai probabil vor fi folosite pentru apărarea capitalei Ankara şi Istanbulului.

Statele Unite ameninţă să suspende livrarea avioanelor de luptă F-35 şi să sancţioneze Turcia dacă insistă să cumpere S-400.

Citește și : Jared Kushner susţine un turneu de promovare a planului de pace israeliano-palestinian în Orientul Mijlociu