DISTRIBUIȚI
Twitter

Ministrul apărării al Germaniei, Christine Lambrecht, a dat joi asigurări că promisa livrare către Ucraina a 40 de vehicule de infanterie Marder şi pachetul de instruire planificat sunt pe drumul cel bun şi nu vor afecta stocurile active ale Germaniei, informează dpa, potrivit agerpres

Declaraţiile sale intervin după ce au fost formulate îngrijorări conform cărora livrarea de echipament către Ucraina, care luptă împotriva invaziei ruse, ar putea duce la reducerea stocurilor Germaniei.


Citește și : Cine sunt favoriţii la prezidenţialele din Cehia: Un fost prim-ministru, un general şi o economistă

„Angajamentul, aşa cum a fost asumat, va fi îndeplinit”, a spus Lambrecht joi în timpul vizitei sale la o bază militară din Marienberg, în Saxonia, unde staţionează trupe ce fac parte din Forţa de reacţie rapidă a NATO şi care sunt de asemenea echipate cu vehicule de luptă de infanterie Marder.

Lambrecht a suspendat angajamentul Germaniei de a livra Ucrainei vehicule de luptă de infanterie mai moderne Puma din cauza unor deficienţe tehnice.

Ea a subliniat că vehiculele Marder nu fac parte din inventarul activ al armatei germane.

Potrivit informaţiilor dpa, cele mai recente planuri prevăd ca 20 de vehicule de luptă să fie livrate din stocurile armatei germane, iar alte 20 de compania germană producătoare de vehicule de apărare Rheinmetall.

Grecia a fost rugată să accepte o perioadă de timp întârzieri în onorarea contractului pe care îl încheiase cu Germania pentru mai multe vehicule Marder.

Alături de livrările către ucraineni, Germania a mai convenit să asigure instruie în utilizarea sistemelor de arme.

În prezent, două companii din cadrul Batalionului 371 de Infanterie Blindată, cu vehiculele lor de luptă de infanterie Marder, contribuie la Forţa de reacţie rapidă a NATO.

Citește și : Justiţia spaniolă renunţă la principalul capăt de acuzare împotriva lui Puigdemont

„Acesta a fost un semnal foarte important pentru NATO, pentru aliaţii noştri. Noi ne respectăm angajamentele, chiar şi în asemenea condiţii speciale”, a spus Lambrecht.

Între timp, există o presiune crescândă ca Germania să livreze arme mai multe şi mai grele Kievului, după luni de zile în care Berlinul a fost criticat pentru ezitările sale.